magyar English
Home > Kezdőlap > Rólunk > Széchenyi 2020

Széchenyi 2020

/files/5715/8564/7635/projekt-tabla_1.jpg

MUNKAHELYI KÉPZÉSEK TÁMOGATÁSA AZ SMHV
ENERGETIKA KFT. MUNKAVÁLLALÓI SZÁMÁRA

 • Kedvezményezett neve: SMHV Energetika Kft.
 • Szerződött támogatás összege: 14.292.713 Ft
 • Támogatás mértéke: 100%
 • Projekt befejezési dátuma: 2020.08.31.
 • Projekt azonosító száma: GINOP-6.1.6-17-2018-00415
Projekt leírás:

A társaság 2003-ban alakult családi vállalkozásként Simó Villamossági Kft. néven, amely akkoriban még elsősorban villanyszerelési tevékenységet végzett. 2015 óta általános jogutódként – név- és székhelyváltozást követően – a vállalkozás SMHV Energetika Kft. néven aktív szereplője a villamos ipari piacnak. A cég fő tevékenységként jelenleg a kis- és középfeszültségű hálózatok, közvilágítás és napelemes rendszerek tervezését, létesítését, üzemeltetését valamint fogyasztói csatlakozók kiépítését, mérőcserével kapcsolatos tevékenységet, mélyépítési és földmunkákat végez. A vállalkozás piaci helyzete stabil.

1. A cég személyi állománya 93 fő. A létszám növekedésével együtt, a kollégák tudásával és ezen tudás folyamatos képzésével, fejlesztésével gyarapodott a vállalkozás által elvégezhető feladatainak köre is. Fenti létszámból 52 fő fizikai állományú munkatárs, akik a cég tevékenységéből következően túlnyomóan villamos végzettségűek, különböző szakképesítésekkel kiegészítve, úgymint feszültség alatti munkavégzés (FAM-képesítés); hálózatkezelői képesítés; kábelszerelői képesítés.

2. A vállalkozás által nyújtott képzési és fejlődési lehetőségek széles kínálata segíti az alkalmazottak hosszú távú elköteleződését, ösztönzően hat a teljesítményükre, továbbá növeli a cég versenyképességét is. A jövőben a munkavállalók szakmai képességei mellett az egyéb kompetenciák fejlesztésére is nagy hangsúlyt kíván fektetni a cég.

3. Ipar 4.0 megoldásokhoz kapcsolódó képzés nem valósul meg, így a képzési terv jelen pontja nem releváns.

4. Jelen projektben a fejlesztendő tevékenység, a vállalkozás főtevékenysége a 4321 Villanyszerelés, mely az Irinyi tervben kiemelt fejlesztendő tevékenységekbe tartozik.

5. IKT használatához kapcsolódó képzés nem valósul meg, így a képzési terv jelen pontja nem releváns.

6. Digitális kompetenciafejlesztést támogató képzés nem valósul meg, így a képzési terv jelen pontja nem releváns.

7. A képzésen résztvevő 46 munkavállaló közül, 15 fő hátrányos helyzetű. Ez azt jelenti, hogy a képzésbe bevont munkavállalókhoz viszonyítva 32%.

8. A képzésekben nem kerül bevonásra külső, a bevonás időpontjában nem foglalkoztatott személy.

9. A projekt keretében megvalósítandó Hatékony munkavégzés (D-körös) képzés célja, hogy a résztvevők olyan általános készségeket sajátítsanak el, amelyek hozzásegítik őket ahhoz, hogy munkájukat a leghatékonyabban végezhessék, biztosítva ezzel a cég működésének stabilitását. Ennek célcsoportja a magasabb beosztású munkavállalók, tevékenységtől függetlenül. A képzések másik részének célja OKJ (A-körös) szakképesítés megszerzése: 1 főt KÖF kábelszerelő, 5 főt KIF kábelszerelő, 1 főt darukezelő, 1 főt kosárkezelő, 2 főt FAM szerelő, 1 főt Földmunkarakodó gépkezelő, 7 főt Motorfűrész kezelő, 7 főt Energiaátalakító berendezés kezelő, 2 főt targoncavezető képzésre kívánunk küldeni. A képzések célja olyan szakember képzése, aki képes lesz a szakági gépeket működtetni. Vállalatunknál és tevékenységünkből adódóan elengedhetetlen az ilyen gépek használata.

10. Jelen projektben az alábbi képzések valósulnak meg: Fktv. 2. §. 5. pont szerinti egyéb képzés, D képzési kör: Hatékony munkavégzés, OKJ képzés: KÖF kábelszerelő, KIF kábelszerelő, Emelőgépkezelő, FAM szerelő, Földmunkarakodó gépkezelő, Motorfűrész kezelő, Energiaátalakító berendezés kezelő, targoncavezető.

11. Az előzetes tudás felmérését a képző cégek végzik, majd az eredmények alapján a képzettségi szinthez igazítják az adott képzés tananyagát, valamint az elméleti és gyakorlati foglalkozásokat. A tréner folyamatos visszajelzést kér a tanulóktól, ami növeli a képzés eredményességét.

12. A képzések ütemezésénél szem előtt kell tartani a napi üzemmenetet. Figyelembe kell venni azokat az időszakokat, amikor a munkavállalók nagy része szabadságot vesz ki. Emiatt a nyári hónapokra és decemberre sok résztvevős képzést nem tervezünk. A lebonyolítást a pályázat pénzügyi keretein belül szeretnénk/kívánjuk megvalósítani. A projekt megvalósítási helyszíne a cég székhelye, ahol a képzések lebonyolításához szükséges feltételek adottak.

13. Az elvégzett képzések után a résztvevők egy elégedettségi kérdőívet töltenek ki. A kérdőívek összegyűjtésének és kiértékelésének leegyszerűsítése céljából, elektronikus formanyomtatványként kerül kiküldésre a kérdőív. Az így kapott vélemények a következő képzések tervezésénél is segítséget jelent.

14. Jelen projektben keretében megvalósítandó képzéseken 46 fő vesz részt. 26 fő Hatékony munkavégzés, 1 fő KÖF kábelszerelő, 5 fő KIF kábelszerelő, 1 fő daru- és 8 fő kosárkezelő, 2 fő FAM szerelő, 1 fő Földmunkarakodó gépkezelő, 7 fő Motorfűrész kezelő, 7 fő Energiaátalakító berendezés kezelő, 2 fő targoncavezető képzésen vesz részt.

15. A képzésekbe nem kerül bevonásra külső, a bevonás időpontjában nem foglalkoztatott személy.

16. Jelen projekt szakmai kapcsolattartója Horváth Csenge.

projekt-tabla_2.jpg

KOMPLEX VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI RENDSZER
BEVEZETÉSE AZ SMHV ENERGETIKA KFT.-NÉL

 • Kedvezményezett neve: SMHV Energetika Kft.
 • Szerződött támogatás összege: 23.888.000 Ft
 • Támogatás mértéke: 40%
 • Hitel összege: 59.720.000 Ft.
 • Hitel mértéke: 50%
 • Projekt befejezési dátuma: 2019.12.31
 • Projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00861
Projekt leírás:
 

A cég jelenleg semmilyen rendszerrel nem rendelkezik, emiatt a vállalati folyamatok egyre átláthatatlanabbak.Jelen projekt keretében egy komplex vállalatirányítási rendszer kerül bevezetésre, melynek 12 funkcionális területe lefedi a vállalat különböző üzemelési területeit. Egyes modulok felhő alapúak, egyesek helyben telepítettek.

A projekt költségvetése a helyben telepített modulok tekintetében a szoftver licensz díját, felhő alapú modulok esetében a szolgáltatásbérleti díjat tartalmazza. Ezen költségek elengedhetetlen részét képezik a projektnek. A funkcionális területek költségén kívül a projekt tartalmazza az oktatás és a paraméterezés költségét is. A paraméterezés során megvalósul a rendszer testre szabása. Ez amiatt lényeges, mert így a bevezetendő SYB rendszer a cég számára még optimálisabb lesz. Ebből kifolyólag a rendszer használata megkönnyíti és meggyorsítja a napi munkavégzést. Ennek a folyamatnak az outputja maga a testre szabott rendszer, melynek díja a projekt költségvetésének legnagyobb részét alkotja. A paraméterezést követően bevezetésre kerül a rendszer, majd a rendszert bevezető cég oktatást tart az SMHV Energetika Kft. munkavállalóinak, hogy a rendszer használata zökkenőmentesen induljon. Az oktatás outputja az aláírt jelenléti ív, illetve az oktatási anyagok átadása.

A 12 funkcionális területre: vállalati CRM, értékesítés terület, humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés, kontrolling és döntéstámogatás, beszerzési, logisztikai terület, táv- és csoportmunka támogatás, pénzügyi, számviteli terület, munkafolyamat-irányítási rendszer (workflow), elektronikus iratkezelési rendszer, tudásmenedzsment specializált megoldás, adott funkcionális területhez kapcsolódó mobil technikát használó rendszer/megoldás, szolgáltatásmenedzsment.

A vállalatirányítási rendszer használatának köszönhetően a munkavégzés könnyebbé, gyorsabbá és hatékonyabbá válik, ezáltal a cég működése sikeresebb lesz. Ez megfigyelhető lesz az versenyképesség és üzleti eredmény növekedésén illetve a piaci helyzet erősödésén. A cég növekedése magával vonzza a további létszámbővítést. A projekt a cég tulajdonosi körére nem lesz hatással.